Om oss

Välkommen!

Mobilköket står uppställt utmed Göta kanal, ovanför vandrarhemmet vid Bergs Slussar, Vreta Kloster, (se infogade kartan i sidokolumnen), 10 kilometer nordväst om Linköping. Vi har haft vår verksamhet sedan 2013, och 2017 blir därmed 5:e året som vi erbjuder Thaimat vid Bergs slussar. 

Restaurangen har öppet under sommaren och vi serverar genuin Thaimat tillagad med de bästa råvaror vi kan få tag i. Alla grönsaker är färska och de Thailändska kommer via flyg från Thailand. Många av våra gäster påstår att vi serverar den bästa och godaste Thaimaten av alla thai restauranger de besökt i Sverige. Vi vet inte, men vi är väldigt glada och tacksamma över allt beröm! 

Vi växer i popaliritet och i år 2017 har vi hjälp av min son Carl, från USA. fram till han behöver åka tillbaka till University of Colorado i Boulder i början på juli. Sedan kommer Tanvimons dotter Jariya från Phuket i Thailand och hjälper oss resten av sommaren. Carl pratar bra Svenska förutom Engelska och Spanska. Jariya pratar Thai, Engelska, Kinesiska och lite Svenska. Vi hoppas på överseende med eventuella språkförbistringar. Allt är givetvis sanktionerat med svenska myndigheter och vi betalar skatter, arbetsgivaravgifter och löner enligt svenska normer om någon undrar.

Ring gärna och beställ så är maten färdig när ni kommer. Våra matformar klarar mikron så det går bra att värma på när det är dags att äta. Sitt ner och ät vid något av våra bord eller att ha en liten picknick vid slussarna. Engångsbestick, servetter och dricksvatten ingår när du köper mat. Vi finns vid Oscars sluss (nr 11). Vårt telefonnummer är 0720 28 54 11. Vi tar emot beställningar via telefon fram till 15 minuter före stängning.

/phat-bild-rimas.jpg

Vår restaurang är döpt efter favoriträtten Phat Thai. Den finns givetvis först i vår meny och serveras med val av Kyckling, Räkor, Nötkött eller som Vegetarisk rätt. Förutom vår kökschefs goda buljong består rätten av risnudlar, ägg, jordnötter, böngroddar, kinesisk gräslök, tofu & lime.

Vi har öppet 11.30 - tidigast 18.30 mån - lör och till 18 söndagar fr o m 1 juli. För senaste informationen om öppettider kolla alltid vår hemsida som uppdateras dagligen.

Vi innehar F-skattesedel och är registrerade för moms.

Phat Thai mobilkök är en mobil Thairestaurang. Restaurangen består av en ombyggd husbil med full köksutrustning och vi har stor kapacitet i köket med 4 wokplattor.

Tanvimon, vår chefskock, är restaurangutbildad i Thailand. Hon arbetar också i Sverige som asiatisk kock under några av de månader varje år som vi har stängt, nu senast i våras på Chili & Lime vid Mjärdevi. Hon värnar om det Thailändska köket och lagar genuin Thaimat med inspiration främst från området kring Bangkok. Rätterna i menyn är noga utvalda, med recept som är ämnade att tillfredsställa smakerna hos såväl svenskar som utländska besökare.

Vi har många Thailändska gäster från förutom Sverige, faktiskt hela världen, som hittat till Bergs slussar. De beställer oftast Pad Thai Gung (Phat Thai med räkor) som visst ska vara den bästa, godaste och mest genuina som serveras utanför Thailand.